Hjælp til økonomistyring

For at virksomheden bedst muligt kan navigere udfra sin aktuelle situation, anbefaler vi en løbende økonomistyring. Her tænker du måske allerede hvad forskellen på regnskab og økonomistyring egentlig er? Det har vi skrevet lidt om her.

Formålet med et regnskab

Når der udarbejdes et regnskab sidst på året for virksomheden, er det muligt at se, hvordan det er gået virksomheden i løbet af året. Det fremgår af regnskabet hvad virksomheden haft af indtægter og udgifter samt hvordan virksomhedens økonomi er på det givne tidspunkt.

Et årsregnskab udarbejdes typisk et stykke inde i det nye år. Der kan derfor nå at ske en del, førend man har det endelige overblik i hånden.

Mange ejere læser heller ikke deres regnskab igennem – det er jo ikke noget der kan ændres alligevel. Og det er lige præcis her økonomistyringen kommer ind i billedet!

Og hvorfor så økonomistyring?

Et løbende overblik over virksomhedens økonomi, hjælper til at styre virksomheden i den rigtige retning. Det er nemlig i økonomistyringen man kan planlægge virksomhedens fremtidige økonomi.

Med et godt overblik over økonomien bliver du i stand til at træffe gode beslutninger om kommende investeringer, som for eksempel nye medarbejdere, om nye aktiver skal købes eller om det er på tide med investering i fast ejendom. Ligeledes vil du blive i stand til at se, hvad der skal til for at vækste eller hvor længe du har varer liggende på lageret. På den måde kan du hurtigt navigere virksomheden udenom store tab.

Økonomistyringen foretages udfra jævnligt opdaterede regnskaber, opfølgning på budgetter, forecasts og nøgletal som nogle af de vigtigste værktøjer. Dermed bliver den løbende opdatering af dit regnskab også udnyttet til mere end blot momsindberetningen. Skal vi assistere din virksomhed med at planlægge den nærmeste fremtid? Så kontakt os via vores kontaktformular eller ring 70 60 53 50, så finder vi sammen ud af noget.

Se også vores fleksible ydelser indenfor løn og bogføring.