Regnskabsprogrammer

Når du skal vælge et regnskabsprogram, er det godt at have en idé om hvad du gerne vil kunne med dit regnskab, da det er vigtigt at regnskabsprogrammet kan opfylde dine behov. Et eksempel kunne være, at du har forskellige afdelinger i din virksomhed, hvor du gerne vil se hvor mange omkostninger afdelingerne har. Det ville i det tilfælde være smart hvis regnskabsprogrammet du vælger, giver dig mulighed for at tilknytte en afdeling til hvert bilag, der skal bogføres.

Da der findes mange forskellige regnskabsprogrammer, har jeg i dette indlæg valgt at kigge på Dinero, E-conomic og Uniconta. Jeg vil fortælle om, hvad de forskellige programmer har at tilbyde, udover den almindelige bogføring. Derudover kigger jeg også på brugervenligheden, set i forhold til, hvis man ingen kendskab har til bogføring.

Dinero:

Dinero er lavet med henblik på de små selvstændige virksomheder. Dinero er efter min mening velegnet til dem, som ikke har det store kendskab til bogføring, men samtidig ønsker at bogføre selv. Dinero er bygget sådan op, at det hjælper brugeren med at overholde bogføringsloven. Dette gør Dinero ud fra en selvvalgt tekst til et bilag, hvor Dinero kommer med forslag til hvilken konto der skal bruges, og om der er tale om med moms eller uden moms. Et eksempel på dette kan være brændstof til bilen. Hvis man som tekst skriver brændstof, vil Dinero forslå ”benzin hvidplade u. moms” og ”benzin gulplade m. moms”, samt give en lille forklaring under hver konto om, hvornår der er tale om den konto. Brugerne kan nemlig ændre i bogførte bilag, imod at Dinero så automatisk bogfører modposteringerne for brugeren.  Du kan i Dinero også indberette moms, direkte fra Dinero.

Dette billede viser Dinero's kasseklade i regnskabet.
Dinero’s kasseklade

Dinero kører med en gratis version indtil man når en omsætning over 1 mio. kr. eller har brug for flere funktioner. Hvis man har brug for flere funktioner, skal man betale et månedligt beløb. Den betalte version giver blandt andet mulighed for at integrere andre systemer, såsom lønsystemer, kassesystemer, sende direkte til inkasso, designe egen faktura mm. Du kan læse mere om dinero på deres hjemmeside.

E-conomic:

E-conomic er opdelt i 3 abonnementer. E-conomic forsøger på den måde at dække regnskabsbehovet hos den lille selvstændige virksomhed, som kun har behov for standard bogføring, og til den mellemstore virksomhed som har behov for at kunne noget mere. E-conomic er efter min mening velegnet til dem som har kendskab til bogføring eller har en bogholder, da sproget der anvendes, er fagsprog. Desuden, når du bogfører, skal du selv vide hvornår der er moms og ikke er moms. Men har du ikke kendskab til bogføring eller har en bogholder, så har E-conomic mange hjælpevideoer/ onlinekurser til hvordan du bogfører og bruger E-conomic.   

dette billede viser E-conomic's kasseklade i forbindelse med en test af regnskabsprogrammer
E-conomic’s kasseklade

E-conomic har mange muligheder når det kommer til styringen af din økonomi. Du blandt andet tilknytte afdelinger, medarbejdere og projekter til et bilag når det skal bogføres. Dette gør det nemt at trække en rapport over for eksempel omkostninger vs. indtægter på et projekt.  Du har også mulighed for at sende faktura/kreditnota/rykkere direkte til kunderne, så alle kundeinformationer er samlet et sted. Derudover kan E-conomic også integrere med mange forskellige systemer, som gør det nemt og hurtigt at bogføre.  Det kan for eksempel integrere lønsystemer, lagersystemer og workflowsystemer mm.

E-conomics forskellige abonnementer har størrelseskrav. Abonnementerne går ud fra hvor mange bilag/posteringer man har om året, samt hvilke funktioner man vil have. Overskrider man, eller har brug for flere funktioner, skal man opgradere til et højere abonnement.

Uniconta:

Uniconta er inddelt i 3 abonnementer, da de også forsøger at dække alt fra den lille selvstændige virksomhed til den mellemstore virksomhed. Uniconta adskiller sig fra Dinero og E-conomic ved at være en app, og derved ikke være web baseret. Dette betyder at du med Uniconta ikke er afhængig af at have internetforbindelse. Uniconta er efter min mening velegnet til dem som har kendskab til bogføring eller har en bogholder. Dette skyldes, at opsætningen i modulerne i Uniconta er meget uddybende, og derfor godt kan blive uoverskuelig hvis man ikke har kendskab til bogføring.

Dette billede viser Uniconta's kasseklade i regnskabssystemet i forbindelse med en test af regnskabssystemer og regnskab og bogføring. test af regnskabsprogrammer
Uniconta’s kasseklade

Uniconta giver dig mulighed for at følge godt med i dit regnskab. Du kan lave diverse grafer og diagrammer direkte i Uniconta, med de tal du har i systemet. Med Unicontas moduler ”lager”, ”indkøb” og ”logistik” har du gode muligheder for nemt at registrere og opdatere beholdninger/priser. I Uniconta har du, ligesom i E-conomic, mulighed for at tilknytte et projekt, en medarbejder og en afdeling til et bilag. Derudover har Uniconta også gjort det muligt for dig at integrere dine eksterne systemer med Uniconta igennem deres åbne API og plugins.

Unicontas forskellige abonnementer har som sådan ingen størrelseskrav, da man skal betale pr. bruger og for det antal posteringer man har om året. Derudover kan man tilkøbe de funktioner man har brug for, uden at opgradere til et højere abonnement. På den måde kan man tilpasse Uniconta efter sine unikke behov.

Dinero, E-conomic og Uniconta har meget mere at tilbyde dig end beskrevet ovenfor. Hvis du vil vide mere om hvad de kan, kan du læse mere på deres hjemmesider samt benytte dig af deres gratis prøveperiode, for selv at teste hvilket system der vil passe bedst til netop dine behov.  

Vi kan også tilbyde at hjælpe med at finde det bedste system til dig og din virksomhed. Du kan klikke her for at komme til vores kontaktside, vi er altid klar til at hjælpe. 

Hvis du vil læse mere om general bogføring kan du klikke her.