Ændring af ferieloven

Fra den 1. september 2020 benyttes den nye ferielov ved optjening og afholdelse af ferie. I dag optjenes ferien i kalenderåret fra januar til december, hvorefter den optjente ferie kan afholdes i perioden fra maj til april året efter.

En af de problematikker, som der er omkring denne måde at optjene ferie på, er at eksempelvis nye på arbejdsmarkedet kan risikere at skulle vente helt op til 16 måneder førend de kan afholde ferie med løn.

Ny ferielov

Den nye ferielov er lavet således, at man som lønmodtager optjener sin ferie i samme år som man kan afholde den. Dermed kan ferie optjent i april allerede bruges i maj hvis man ønsker det. Ferieoptjeningsåret løber fra september til august, mens ferieafholdelsesåret løber fra september samme år til og med december året efter – altså 16 måneder i alt.

Der er ikke ændret på reglerne omkring feriebetaling (ferie med løn eller ferie med feriegodtgørelse) samt de dage der optjenes pr. måned (2,08).

Men hvad så med arbejdsgiver?

I forbindelse med indførelsen af den nye ferielov kommer der også en overgangsordning. Dermed vil ferie, der er optjent fra 1. september 2019 til 31. august 2020, blive ”indefrosset”. Det betyder, at ferien ikke kan afholdes eller udbetales førend lønmodtageren forlader arbejdsmarkedet.

På denne måde sikrer man, at lønmodtageren kan holde 5 ugers ferie med løn, mens arbejdsgiveren er sikret ikke at skulle udbetale op til 10 ugers betalt ferie i samme år.

Lyder det lidt kringlet?

Så står vi klar til at hjælpe hos Dit Regnskab, både med overgangen og håndteringen af ferie til dine ansatte. Du kan kontakte os her eller ringe til 70 60 53 50.